In 10 stappen naar jouw droomtuin! Zo pak je het aan

Tijd om je tuin weer zomer-klaar te maken voor zonnige dagen en meer avonturen in de buitenlucht! We hebben een gids voorgesteld met 9 eenvoudige stappen om je tuin opnieuw in te richten en alle nodige voorbereidingen te treffen voordat de lente en de zomer komen. Volg al de stappen om jouw tuinomgeving helemaal voor te bereiden op de warme seizoenen.

Stap 1 – Creëer een plan

Het maken van een plan is de eerste stap die je moet nemen voordat je begint met het opnieuw inrichten van je tuin. Denk na over wat je wilt bereiken met je tuin en wat je nodig hebt om het te bereiken. Probeer te visualiseren wat je tuin eruit zou moeten zien als het af is.

Stap 2 – Beoordeel de huidige toestand

Na het maken van je plan, moet je de tuin inspecteren om te zien wat je nodig hebt om het plan uit te voeren. Controleer of er schade is toegebracht aan het gras, de planten en de bestrating. Noteer wat er moet worden vervangen of hersteld.

Stap 3 – Meubels

Wil je lekker kunnen relaxen in de zomer in je tuin? Dan is het slim om verschillende meubels in je tuin neer te zetten. Kijk bijvoorbeeld naar deze loungeset aanbieding. Het is belangrijk dat deze onderhoudsvriendelijk is, aangezien het in Nederland wisselvallig weer kan zijn. Ga bijvoorbeeld voor de loungeset aluminium

Stap 4 – Bereid je voor op weerstand

Verwacht dat de tuinweerstand je aanpak zal belemmeren, omdat je met een schone lei moet beginnen. Verwijder oude planten, onkruid en ander los materiaal.

Stap 5 – Plant je bloemen en planten

Selecteer je favoriete bloemen en planten en behandel ze met zorg. Plant ze in de tuin en zorg ervoor dat ze de juiste hoeveelheid water en zonlicht krijgen.

Stap 6 – Voeg kleur toe

Kies vrolijke kleuren om je tuin meer leven en persoonlijkheid te geven. Je kunt bloemen planten met felle kleuren of kiezen voor kleurrijke accenten zoals kussens, kunstwerken of meubels.

Stap 7 – Verf de schutting en het hek

Als je een schutting of een hek hebt, kun je dit verfraaien met mooie kleuren. Als je je hek verfraait, kun je ook een extra laag beveiliging toevoegen.

Stap 8 – Voeg accessoires toe

Voeg leuke accessoires toe aan je tuin. Je kunt bijvoorbeeld tuinbeelden, fonteinen en kunstwerken toevoegen. Dit geeft je tuin een extra persoonlijk tintje.

Stap 9 – Voeg verlichting toe

Verlichting is een eenvoudige manier om je tuin 's nachts te verfraaien. Kies gedimde verlichting om de sfeer te verhogen.

Stap 10 – Geniet van je tuin

Nu je tuin zomer klaar is, kun je er genieten met je familie en vrienden. Trek je tuin meer in je leven door er dagelijks te genieten.